Kehitystyön tuloksena uusi palvelu: Tilaa tekoälyn tekemää työtä

mennessä 19 kesä, 2024

Olemme kuluneen kevään aikana käynnistäneet kehitysprojektin, joka keskittyy käytössämme olevan puheentunnistusteknologian sekä muiden tekoälytyökalujemme parantamiseen. Projektin tavoitteena on ennen kaikkea tuoda asiakkaillemme enenevissä määrin saataville puheentunnistusteknologian viime vuosina ottamat kehitysaskeleet. Samalla saamme automatisoitua tiettyjä tähän mennessä manuaalisia toimia vaatineita työskentelyn osa-alueita itse projektityössä kuin hallinnollisestikin.

Tämän kehitystyön tuloksena meiltä voi nyt tilata myös pelkästään tekoälyn tekemän tekstityksen tai litteraatin. Viimeisen parin vuoden aikana olemme ottaneet enenevissä määrin tekoälyn mukaan avustamaan projektityötämme, ja nyt olemme julkaisseet mahdollisuuden tilata pelkästään tekoälyn tuottamaa työtä. Automaattisen puheentunnistuksen tekemät tekstitykset ja litteraatit sisältävät useimmissa tapauksissa enemmän virheitä verrattuna ihmisten tekemään työhön, mutta joissakin käyttötarkoituksissa tekoälyn tarjoama 90 %:n tarkkuustaso voi olla riittävä.

Tekoälyn tekemän työn hintataso on myös houkutteleva, tekstityksessä vain 0,15 € / ääniteminuutti ja litteroinnissa 9 € / äänitetunti.

Tekoälystä puhuttaessa nousee helposti esiin kysymys tietoturvasta. Tietoturvasta on huolehdittu kaikissa projekteissamme – niin ihmisten kuin tekoälynkin tekemissä. Puheentunnistus ja tekstitys tehdään omassa suljetussa järjestelmässämme, joten tietosi säilyvät varmasti turvassa GDPR:n vaatimukset huomioiden.

Lähiaikoina julkaisemme palveluumme lisäksi korjausnäkymän, jossa tekoälyn tekemiä tekstityksiä ja litteraatteja voi muokata itse helposti ja vaivattomasti.

Meiltä saat edelleen tilattua myös ammattilaisen eli ihmisen tekemän tekstityksen ja litteraatin. Ihmisten tekemissä töissä voit luottaa siihen että laatu säilyy samana kuin ennenkin.

Tekoälypalveluiden kehitysprojektiin on saatu tukea Euroopan unionin aluekehitysrahastolta.