Spoken

Ammattimainen litterointipalvelu - tarkkuutta jokaiseen sanaan

Me Spokenilla tarjoamme ammattitaitoisen ratkaisun kaikkiin litterointitarpeisiisi. Olipa kyseessä haastattelujen, kokousten, juridisen aineiston tai podcastien muuntaminen tekstiksi, meidän tiimimme varmistaa, että saat äänitiedoston virheettömässä tekstimuodossa nopeasti.

Ymmärrämme, kuinka tärkeää on, että jokainen sana ja merkitys on kirjoitettu juuri oikein, ja siksi käytämme parhaita teknologioita yhdistettynä ammattilaistemme osaamiseen.

Tuhansia tyytyväisiä asiakkaita

Miksi Spoken?

Kolme syytä käyttää litterointipalvelua

1

Ihmisen tekemä tarkka litterointi

Jokainen sana litteroidaan huolellisesti, millä varmistetaan, että sisältö on virheetöntä. Jos olet kuitenkin kiinnostunut edullisemmasta, mutta ei niin tarkasta, tekoälyn tekemästä litteroinnista, voit lukea lisää puheentunnistuksella tuotetusta litteroinnista täältä.

2

Meillä on aina nopea palvelu

Nopea toimitusaika takaa, että dokumenttisi ovat valmiit juuri silloin kun niitä tarvitset.

3

Luottamuksellisuus ja tietoturva

Noudatamme tiukkoja tietoturva- ja yksityisyydensuojakäytäntöjä, joten tietosi säilyvät varmasti turvassa.

Toimin asiakaskokemuksen kehittämisen konsulttina ja toteutan työssäni paljon asiakaskuunteluita, jotka ovat luonteeltaan syvähaastatteluita. Niissä on tärkeää saada talteen ja analysoitua kaikki mitä asiakas on sanonut, jotta lopputulos on optimaalinen. Olen käyttänyt Spokenin palveluita reilun kolmen vuoden ajan ja olen ollut tyytyväinen litterointien laatuun ja yhteistyön helppouteen. Asiakasportaali toimii hyvin ja sieltä näkee koko ajan, missä vaiheessa omien haastatteluiden litterointi on ja mitä litterointi tulee maksamaan.

Tarja Lähdemäki, Yrittäjä & Customer Advocate, Value Insights

Hinta

Litterointipalvelun hinnoittelu

Litteroinnin hinnoittelu on täysin läpinäkyvää, koska se perustuu äänitteen kestoon. Litteroinnin hinta vaihtelee litterointitasosta ja puhujien määrästä riippuen. Pyydä tarjous saadaksesi tarkan hinnan projektillesi, tai tutustu sivuillamme olevaan hinnastoon.

FAQ

Laadunvarmistus, tiedostomuodot ja nopea palvelu - Vastaukset yleisimpiin kysymyksiin

Kuinka nopeasti voin saada litteroidun tekstin?

Tavallisesti toimitamme valmiit tekstit parin päivän kuluessa. Kiireellisissä tapauksissa tarjoamme pikatoimituksen seuraavaksi arkipäiväksi.

Millaisia äänitiedostoja pystytte käsittelemään?

Voimme käsitellä useimpia äänitiedostomuotoja, mukaan lukien MP3, WAV ja AAC.

Miten varmistatte tekstin laadun?

Käytämme sekä edistyneitä ohjelmistoja että ammattitaitoisia litteroijia varmistaaksemme tekstin korkean laadun.

Mitä teen, jos tarvitsen muutoksia valmiiseen litterointiin?

Jos tekstiin on jäänyt jotain korjattavaa tai sitä pitää muuttaa, lähetämme sinulle korjatun version veloituksetta mahdollisimman pian. Meillä on lisäksi 100 %:n tyytyväisyystakuu.

Käyttökohteet

Litteroinnin erilaiset käyttökohteet

Tutkimusaineiston litterointi

Haastattelu on yksi yleisimmistä aineiston keräysmenetelmistä akateemisessa tutkimuksessa ja litteroinnilla on olennainen rooli haastatteluaineiston analysoinnissa. Haastattelun läpikäyminen ja havaintojen tekeminen on haastavaa äänitteeltä, minkä vuoksi se useimmiten litteroidaan.

Litteroitua aineistoa on helpompi silmäillä ja se mahdollistaa myös sähköisten hakutoimintojen käytön, jos tekstistä halutaan löytää jokin tietty kohta.

Juridinen litterointi

Oikeudenkäyntien äänitallenteet esimerkiksi todistajien kuulemisista ovat oiva työkalu asianajotyössä, mikäli ne litteroidaan helposti saatavilla olevaan tekstimuotoon.

Luottamuksellinen ja salassapidettävä oikeudenkäyntimateriaali kannattaa antaa litteroitavaksi luotettavalle yhteistyökumppanille. Tällä tavalla varmistat, että asianajotyö tehostuu ja nopeutuu, kun tekstimuotoiseen materiaaliin on helppo palata aina uudestaan.

Tekstivastineet

Saavutettavuusdirektiivi asettaa vaatimuksia julkisten toimijoiden julkaisemille ääni- ja videomateriaaleille. Kaikkiin äänimuodossa julkaistaviin tallenteisiin, kuten esimerkiksi podcasteihin tulee lisätä saataville tekstivastine 14 päivän kuluessa aineiston julkaisusta.

Tekstivastine on useimmiten suoraan verkkosivuille tai liitteenä PDF-muodossa lisätty litteroitu teksti äänitteen sisällöstä. Tekstivastine tehdään useimmiten yleiskielisenä litterointina.

Olemme olleet Spokenin asiakkaana alkukesästä 2023 lähtien. Olemme tilanneet litterointipalveluja. Olen ollut todella tyytyväinen, että Spokenille voi toimittaa yksittäisiä haastattelutiedostoja sen mukaan, kun tutkimus etenee ja ne sitten litteroidaan samantien. Vaikka olemme valinneet normaalin toimitusajan (ei pikatoimitusta), niin silti palvelu on ollut nopeaa ja monesti litteroitu tiedosto on odottanut postissa jo vuorokauden kuluttua sen jättämisestä. Pidän myös siitä, että jos litteroija on ollut epävarma tietystä ilmaisusta, se on merkitty tiedostoon ja myös aika, joten olen voinut tarkistaa kohdan ja korjata sen tarvittaessa.

Asiakas, Helsingin yliopisto

Litterointitaso

Mikä on sinulle sopiva litterointitaso?

Toisissa tutkimuksissa oleellista on mitä haasteltava sanoo ja toisissa miten haastateltava sen sanoo. Eri tavoitteita varten tarvitaan erilaisia litterointivaihtoehtoja.

Spoken on erikoistunut alla esitettyihin litterointitasoihin. Jos nämä tasot eivät vastaa vaatimuksiasi, niin ota yhteyttä ja selvitämme mahdollisuudet projektisi toteutukselle.

Jos olet epävarma sopivasta litterointitasosta, useimmiten sopiva valinta on peruslitterointi. Autamme mielellämme litterointitason valinnassa.

Peruslitterointi

Peruslitteroinnissa keskitymme puheen ydinsisältöön. Jätämme huomiotta täytesanat, äännähdykset ja toistot, keskittyen olennaiseen sisältöön.

Käyttökohteet

Suosittu valinta akateemisissa tutkimuksissa, haastatteluissa ja kokouksissa, missä painopiste on keskustelun pääsisällön tallentamisessa.

Esimerkki

”Pääsimme tavotteeseen suunnitelman mukaisesti.”

Eksakti litterointi

Tämä tyyli sisältää kaiken puheessa esiintyvän materiaalin, mukaan lukien täytesanat ja äännähdykset. Se tarjoaa tarkan ja yksityiskohtaisen kuvauksen keskustelusta.

Käyttökohteet

Eksaktia litterointia käytetään kun halutaan tutkia tarkemmin keskustelun sisältöä ja vuorovaikutusta.

Esimerkki

”Joo… [naurahtaa] Pääsimme kyllä tavoitteisiimme, niin kuin suunnitelman mukaan.”

Yleiskielinen litterointi

Yleiskielisessä litteroinnissa puhe muokataan kirjakieliseksi poistamalla epäviralliset ilmaisut ja täytesanat, ja kohennetaan kieliopillista rakennetta.

Käyttökohteet

Erinomainen virallisempiin yhteyksiin, kuten viranomaisille toimitettaviin dokumentteihin tai julkaisuihin, missä vaaditaan virallista ja selkeää kieltä. Yleiskielistä litterointia käytetään myös podcastien tekstivastineissa.

Esimerkki

”Olemme saavuttaneet tavoitteemme suunnitelman mukaisesti.”

Käännöslitterointi

Käännöslitteroinnissa äänitteet litteroidaan ja käännetään toiselle kielelle. Tämä palvelu yhdistää litteroinnin ja käännöstyön osaamisalueet yhteen.

Käyttökohteet

Tärkeä palvelu monikielisissä projekteissa tai tilanteissa, joissa haastattelut on tehty eri kielellä kuin mitä dokumentin käyttökieli on.

Jokainen litterointitaso on suunniteltu vastaamaan erilaisia tarpeita ja käyttötarkoituksia, varmistaen, että saat juuri sinulle sopivan palvelun.

Prosessi

Miten litteroinnin osto etenee?

1

Lähetä meille tarjouspyyntö. Saat tehtyä sen helposti täältä!

2

Saat meiltä tarjouksen 24 tunnin sisällä tarjouspyynnön lähettämisestä.

3

Lähetä tiedostot palveluumme. Tämä tapahtuu lähetyslomakkeen kautta tai halutessasi asiakastililläsi.

4

Saat sähköpostiisi linkin, josta saat valmiit tiedostot ladattua koneellesi. Voit ladata tiedostot myös asiakastililtäsi.

Toimitusajat

Normaali toimitus

Valmistumisaikataulu riippuu projektitilanteestamme. Vahvistamme toimitusajan aina tarjouksessa.

Pikatoimitus

Pikatoimituksessa vastaanotat valmiin työn seuraavana arkipäivänä aineiston lähetyksestä.

Lue lisää

Pikatoimituspalvelun hinta: Normaalihinta +100 %. Lue lisää FAQ-sivumme kohdasta Aineistot – Pikatoimitus.

Oletko jo meidän asiakkaamme? Lähetä tiedostot meille suoraan tekoon lähetyslomakkeen kautta ilman tarjouspyyntöä!

Referenssit

Tyytyväiset asiakkaamme

Matias Höglund

Asiantuntija
Työterveyslaitos

Olemme tilanneet tekstityksiä Spokenilta jo muutaman vuoden ajan. Yhteistyö on ollut toimivaa. Tekstitysten tilaaminen portaalin kautta on osoittautunut vaivattomaksi ja tilaukset ovat tulleet meille perille hyvin nopealla aikataululla.

Pihla Liukkonen

Valokuvaaja
Kontrastia Oy

Olen suorastaan karttanut tarjoamasta asiakkailleni tekstityspalvelua sen ajankäytön vuoksi. Suomen kieli ei taivu automaatiolla käyttämissäni ohjelmistoissa. Yritykseni Kontrastia Oy tarjoaa valokuvaus- ja videopalveluita, vidoeditoinnin workflowhun Spoken on oiva kumppani. Spokenin palvelu toimi erinomaisesti, nopeasti ja kirjakielinen tekstitys oli huippuluokkaa. Samoin englanninkieliset käännökset! Kiitos! Oma tekstitysprojekti keveni huomattavasti.

Sakari Heiskanen

Toimitusjohtaja, päätuottaja
Löytö Studio Oy

Käytän Spokenin palveluista yleisimmin tekstityksiä videoihin, joista pyydän aina srt-tiedoston. Videot ovat yleensä joko englanniksi tai suomeksi ja viime aikoina yhä useammin saavutettavuustiedoilla. Olen myös tilannut monesti käännöspalveluita. Olen tilannut myös kymmeniä podcastien transkriptioita niin englanniksi kuin suomeksikin. Sisältö, jota teen, on suht isoille asiakkaille, olen alihankkijatuottaja. Joskus laskutus menee suoraan heille, ja usein minun kauttani. Tämä on toiminut todella kivuttomasti Spokenin kanssa, kuten myös koko palvelu sinällään. Voisin itsekin tehdä näitä käyttäen AI-työkaluja, mutta oma laskutettu tuntihintani on sen verran korkeampi, ettei minun kannata. Olen siis erittäin tyytyväinen asiakas 😊

Jari Peltola

Perustaja, NLP-valmentaja
Vapauttamo

Olen jo vuosia käyttänyt Spokenin palveluja litteroinnissa. Ne sujuvat nopeasti ja tarkasti. Voin suositella lämpimästi.
Jos tekstitys, litterointi, kielentarkistus tai kääntäminen eivät ole ydinosaamistasi niin jätä ne työt Spokenille.

Tarja Lähdemäki

Yrittäjä, Customer Advocate
Value Insights

Toimin asiakaskokemuksen kehittämisen konsulttina ja toteutan työssäni paljon asiakaskuunteluita, jotka ovat luonteeltaan syvähaastatteluita. Niissä on tärkeää saada talteen ja analysoitua kaikki mitä asiakas on sanonut, jotta lopputulos on optimaalinen. Olen käyttänyt Spokenin palveluita reilun kolmen vuoden ajan ja olen ollut tyytyväinen litterointien laatuun ja yhteistyön helppouteen. Asiakasportaali toimii hyvin ja sieltä näkee koko ajan, missä vaiheessa omien haastatteluiden litterointi on ja mitä litterointi tulee maksamaan.

Christian Thibault

Toimitusjohtaja
Nordic Diversity Trainers Oy

Olemme erittäin tyytyväisiä Spokenin nopeaan ja ammattitaitoiseen palveluun. Spokenin palvelujen avulla olemme viimeisen kolmen vuoden ajan saaneet projektimme valmiiksi ajoissa sekä pystyneet täyttämään asiakkaidemme vaatimukset. Spokenin palvelut hyödyttävät sekä monikielistä työympäristöämme että asiakkaitamme tekstitysten, litteroinnin ja oikoluvun muodossa. Suosittelemme Spokenia!

Heikki Räisänen

Videotuottaja
Ræven Visual

Litteroinnin tarkkuustaso on ollut aina juuri oikea; aikakoodaus tekstin rinnalla helpottaa editointipöydällä oikean kohdan löytämistä ja hinta on vähintäänkin kohtuullinen. Palvelu, joka säästää aikaa ja rahaa.

Nina Laasonen

Yrittäjä
You Name It Oy

Käytimme Spokenia kumppanina uuden verkkokaupamme käännöstöissä. Yhteistyö sujui erittäin vaivattomasti ja saimme käännökset nopeasti, sovitussa aikataulussa. Spoken kumppanina on toiminut ammattitaitoisesti ja palvelu on ollut erinomaista. Hyödynnämme palveluita jatkossakin kun tarvitsemme lisää käännöstöitä.

Heini Isosaari

YAMK -opiskelija, kestävän kasvun johtaminen, tradenomi
Laurea-ammattikorkeakoulu

Olen hyödyntänyt Spokenia opinnäytetyöni haastatteluaineistojen litteroinnissa aikaa säästääkseni. Asiakaspalvelu on ollut alusta asti hyvää sekä puhelimitse että sähköpostitse. Sain yhteydenottoni jälkeen samana päivänä sähköpostiini litterointitarjouksen, joka oli suhteutettu haastatteluaineistoni tiedostokokoon, aineiston laatuun ja henkilöiden määrään. Äänitiedoston lähettäminen oli sujuvaa ja turvallista Spokenin sivuston kautta. Litteroitu aineisto tuli sovitusti sähköpostiini alle viikossa. Tilasin peruslitteroinnin, joten litteroidun aineiston taso vastasi hyvin odotuksiani. Olen ollut kokonaisuudessaan tyytyväinen Spokenin palveluihin ja aion käyttää niitä myös jatkossa!

Sami Pirkkanen

Founder
Alvis Oy

Olen käyttänyt Spokenin tekstityspalvelua nyt jo parin vuoden ajan. Ilman tätä apua yritykseni tuotearvostelu- ja testausvideoiden tekeminen olisi ajankäytön osalta liian suuri. Arvostan Spokenin laadukkaan ja nopean teksityspalvelun todella korkealle.

Taina Liukkonen

Opiskelija
Fysiotaina

Sain tukea opiskelussa tehtävään työhön Spokenin tekemän kielentarkistuksen avulla. Työn luettavuuteen tuli palvelun kautta parannusta huomattavasti prosessin aikana, kuten keskeisten käsitteiden, tulosten ja niiden pohdinnan sisällön hahmottamiseen. Oikeakielisyydestä kielellinen ilmaisu kehittyi samoin.

Jesse Hongisto

Yrittäjä
Valote Oy

Olemme käyttäneet Spokenin tekstityspalvelua jo useamman vuoden ajan. Tekstitykset tulevat nopeasti ja auttavat vähentämään omaa työtaakkaamme kiirellisinä aikoina.

Asiakas

Projektitutkija
Vaasan yliopisto

Olemme hyödyntäneet Spokenin litterointipalveluja (peruslitterointi) projektissamme nyt viiden kuukauden ajan, eikä minulla ole mitään valittamista - päin vastoin, olemme varsin tyytyväisiä saamaamme palveluun, joka on nopeaa ja riittävän tarkkaa. Palvelu on helppokäyttöinen ja asiakaspalvelusta vastataan nopeasti. Suosittelen Spokenin palveluja ja tulen. käyttämään niitä myös tulevaisuudessa.

Asiakas

Tutkijatohtori
Helsingin yliopisto

Olemme olleet Spokenin asiakkaana alkukesästä 2023 lähtien. Olemme tilanneet litterointipalveluja. Olen ollut todella tyytyväinen, että Spokenille voi toimittaa yksittäisiä haastattelutiedostoja sen mukaan, kun tutkimus etenee ja ne sitten litteroidaan samantien. Vaikka olemme valinneet normaalin toimitusajan (ei pikatoimitusta), niin silti palvelu on ollut nopeaa ja monesti litteroitu tiedosto on odottanut postissa jo vuorokauden kuluttua sen jättämisestä. Pidän myös siitä, että jos litteroija on ollut epävarma tietystä ilmaisusta, se on merkitty tiedostoon ja myös aika, joten olen voinut tarkistaa kohdan ja korjata sen tarvittaessa.

Larissa Becker

Apulaisprofessori
Hanken School of Economics

Suosittelen Spokenia. Vaikka litteraatti sisälsi pieniä virheitä ja epäselviä kohtia, jotka oli merkitty kysymysmerkeillä, työ oli silti erinomainen ja toimitus oli supernopea!

Pyydä tarjous

Lähetä meille tarjouspyyntö, niin tiedät paljonko sinun litterointiprojektisi maksaa

Jos tarvitset laadukasta litterointipalvelua, voit jättää tarjouspyynnön tästä linkistä.

Käy tutustumassa myös muihin tarjoamiimme palveluihin kielen ja käännösten saralla. Saat meiltä tekstitykset, käännöspalvelut ja kielentarkistuksen palvelut ihmisen tekemänä tai tekoälyn tuottaman litteroinnin ja tekstityksen.

Jäikö sinulle kysyttävää? Käy lukemassa Usein kysytyt kysymykset tai ota meihin yhteyttä.